Evimizin iç cephelerini boyatmaya karar verdik. Ürünümüzü ve Rengimizi seçtik. Nisan aylarıyla yoğunlaşan işlerle beraber boyacı ustamızı da bulduk. Bu aşamadan sonra sizlere yardımcı olacak birkaç noktaya değinmek istedik.
Eğer evimizde kapsamlı bir tadilat yapmıyorsak duvarlarımız eski boyalı olarak karşımızda duruyor olacaktır. Estetik ve başarılı bir boya uygulaması için alt zeminin düzgünlüğü çok önemlidir.
Duvarımızda yıllar içerisinde çarparak zedelediğimiz kabaran, dökülen, yıpranan yüzeyler için tamir işlemi yapmamız gerekir. Bu noktada su bazlı eski boyamızın üzerine yine su bazlı iç cephe macunu veya alçı ile tamirat yapılabilir. Tamirattan sonra yüzeyinizde silikonlu mat, ipek mat, saten veya yarı mat sınıfında boya varsa mutlaka zımpara yapılmalıdır. Unutulmamalıdır ki duvar yüzeyiniz ne kadar parlak ise boyanın yüzeye tutunması o kadar zor olacaktır. Bu sebeple zımpara işlemi çok önemlidir. Yüzeyin parlaklığını tespit etmek için duvara 30ᵒ açı ile baktığınızda gözünüze gelen parlaklık size fikir verecektir.
Zımpara işlemi tamamlandıktan sonra nemli bez ile yüzeyin tozu alınmalıdır. Tozu alınan yüzey üzerine pigmentli astar ( beyaz astar, dönüşüm astarı olarak da adlandırılır.) 1 kat olarak uygulanır.
Astarlı yüzey üzerine 2 kat istediğimiz parlaklıkta su bazlı iç cephe boyasını uygulayabiliriz.
Uygun boya seçimi ile ilgili, boya seçimi plastik mi? silikonlu mu? yazımız yardımcı olabilir